Powered By Blogger

26.12.11

POLA NEGRI... ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΝΤΙΒΑ...

Pola Negri: Μια αξέχαστη ντίβα του Μεσοπολέμου

Αρθρο του/της: christiannaloupa
image

H Πόλα Νέγκρι (Barbara Apolonia Chalupec) (1894 - 1987), γεννήθηκε στην Πολωνία. Αποτέλεσε μια κατ' εξοχήν femme fatale της εποχής του Μεσοπολέμου. Ηθοποιός και τραγουδίστρια, μεταξύ 1910 και 1930 πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες του βωβού κινηματογράφου. Πρώτη της ταινία η Slave of the Senses το 1914. Το 1917 μετακόμισε στο Βερολίνο, όπου η καριέρα της απογειώθηκε και το 1923 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου έζησε μέσα στη χλιδή, άλλά το 1929 έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο μεγάλο κραχ.

Eίχε αρραβωνιαστεί τον Charlie Chaplin, πριν ερωτευτεί τον Ροδόλφο Βαλεντίνο, με τον οποίο είχαν δώσει υπόσχεση γάμου λίγο πριν αυτός πεθάνει, όπως ισχυριζόταν, ενώ είχε τη φωτογραφία του δίπλα στο κρεβάτι της μέχρι τον θάνατό της.

Μετά από δύο διαζύγια ξαναγύρισε στη Γερμανία. Την ερωτεύτηκε ακόμα και ο Χίτλερ,όταν την είδε στην ταινία Mazurka, όμως εκείνη πρόλαβε κι έφυγε από την Γερμανία, το 1938, πριν καταλήξει σε κανένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως, μια και ήταν εβραϊκής καταγωγής. Κυκλοφόρησαν ωστόσο φήμες ότι οι δυο τους είχαν συνάψει ερωτική σχέση.



Έζησε την υπόλοιπη ζωή της στις ΗΠΑ, όπου και πέθανε πολλές δεκαετίες αργότερα.













Από: Palmografos.com - Pola Negri: Μια αξέχαστη ντίβα του Μεσοπολέμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου