Powered By Blogger

29.5.12

Κριστίν Λαγκάρντ, περαστικά!

ἀπὸ τὸν/τὴν
Lagarde Merkel Lazopoulos Λαγκάρντ Μέρκελ Λάκης Λαζόπουλος
Εξοχωτάτη κυρά Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde),
Αιτία της επιστολής (που δεν θα λάβετε) είναι οι πρόσφατεςπροσβλητικές δηλώσεις που κάνατε στη βρετανική εφημερίδα«The Guardian», εναντίων των Ελλήνων πολιτών και των τέκνων αυτών. Ασχέτως αν, κατόπιν, δείξατε μεταμέλεια. Σκοπός μου είναι να σας κάνω να ηρεμήσετε και να συνέλθετε (ψυχικά), το συντομότερο δυνατόν.
Προσωπικά δεν συνερίζομαι τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απρέπειά σας στους συμπολίτες μου. Οι λιγοστές γνώσεις που έχω από την επιστήμη της ψυχολογίας, βοηθούν να σας δείξω κατανόηση. Η παλινδρόμηση και η παλινωδία είναι φυσικά επακόλουθα της συγχύσεως. Η δε σύγχυσης οφείλεται στο αφόρητο στρες – στις δύσκολες ώρες αγωνίας που περνάτε εξαιτίας των σφαλμάτων σας στην περίπτωση των Ελλήνων, αλλά και εξαιτίας των συμπτωμάτων τής μετα-εμμηνοπαυσιακής φάσης που βιώνετε… Δεν είναι λίγα αυτά που σας συμβαίνουν.
Στο πειραματικό εργαστήριο, που οι αδαείς ονομάζουν Ελλάδα, η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Το πολιτικοοικονομικό πείραμά σας κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί με τον προβλεπόμενο τρόπο. Δυστυχώς (για εσάς) τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν θα λειτουργήσουν σαν λευκά ποντικάκια. Τα κίνητρα της συμπεριφοράς τους δεν θα ταυτιστούν με αυτά των ζώων – δεν θα είναι η εξυπηρέτηση κυρίως βιολογικών αναγκών.


Κατ’ έναν παράξενο λόγο – εξωφρενικό για εσάς, τα ανώτερα ανθρώπινα κίνητρα που βρίσκονται υψηλότερα στην πυραμίδα του Μάσλοου (Maslow) (βλ. σχέδιο), εκείνα που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τα ζώα, θα επικρατήσουν τελικά στην ελληνική κοινωνία. Με την ελευθερία: που κρύβεται μέσα στην αγάπη και την αλήθεια, να ξεχωρίζει πάνω από όλα• έστω ανεπίγνωστα.
Επίσης, η μέθοδος της κλασικής εξαρτημένης μάθησης τουΠαύλωφ (Pavlov) δεν αποδίδει. Ο λαός δεν ανταποκρίνεται όπως ο σκύλος στο πείραμα του Παύλωφ. Για παράδειγμα, στους πολίτες δεν φαίνεται να προκαλείται –ως εξαρτώμενο αντανακλαστικό– η αποδοχή του Μνημονίου: ούτε στη θέα του ευρώ, ούτε με τον εκφοβισμό της στερήσεώς του (δηλ. της εξόδου από την ΟΝΕ).
Καταλαβαίνω, ο παραλογισμός και η απανθρωπιά σας σάς εμποδίζουν να κατανοήσετε την ανθρωπιά και τη λογική ως βασικές ιδιότητες των ανθρώπων. Ιδιότητες που τους κάνουν να εναντιώνονται στην προδιαγραφή των «εγωιστικών γονιδίων»τους. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δεχτούν την αδικία και την ανισότητα μέσα στην κοινωνία, ειδικά όταν είναι πολιτικά όντα,δηλ. ελεύθεροι και μεγαλόψυχοι.
Για τούτο, σας συμπονώ και σας καλώ να ηρεμίσετε. Αν δεν πάψετε να θεωρείτε τους Έλληνες σαν πειραματόζωα. Αν δεν προτίθεστε να υπηρετήσετε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη,περισσότερο απ’ ότι υπηρετείτε τα συμφέροντα των απρόσωπων χρηματοπιστωτικών οίκων, τότε δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε την ψυχική κατάρρευση – τόσο εσείς, όσο και οι ομοϊδεάτες φίλοι σας. Διότι, εσείς θα γίνετε η αιτία όχι μόνο για ντόμινο χρεοκοπιών στην ΕΕ, αλλά και για παγκόσμιο οικονομικό χάος.
Chistine Lagarde Κριστίν Λαγκάρντ
Πίστεψε με. Αυτός ο ενδόμυχος φόβος που έχετε, της επικείμενης καταστροφής και αποτυχίας λόγο των λαθών σας,είναι η αιτία για την παλιμβουλία που παρατηρείται στις δηλώσεις σας (τη μια να βρίζετε τους Έλληνες και την άλλη να τους αγαπάτε, τη μια να τους θέλετε και την άλλη να τους διώχνετε κ.τ.ό.). Αν συνεχίσετε έτσι θα ακολουθήσουν: αϋπνίες, ανορεξίες, τριχόπτωση, αίσθημα κοπώσεως, νευρασθένεια, μαρασμός, υστερία και ανοργασμικότητα…
Κριστίν, τελειώνοντας σας υπενθυμίζω: Οι λαοί δεν διαπραγματεύονται, επαναστατούν κατά των αδικητών τους και τους καταργούν μαζί με τα άδικα μέτρα τους. Οι λαοί δεν είναι λευκά ποντικάκια, είναι «Νέμεσις». Μην παίζετε με τη φωτιά. Διδαχτείτε από την Ιστορία πριν να είναι αργά για εσάς…
Σας εύχομαι ταχεία (ψυχική) ανάρρωση,
Νευρομάντης
(Έλληνας ιστολόγος)
massmedia-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου