Powered By Blogger

7.6.12

Φτιάχνω φυσικά προβιοτικά, Φτιάχνω rejuvelac-Αναζωογονώ την εσωτερική μου χλωρίδα...

Η αλλιώς …
Φτιάχνω φυσικά προβιοτικά
Καταπολεμώ την candida albicans
Φυτική πηγή Β12
Κομπούχα ή ρετζούβενακ;
Η εσωτερική χλωρίδα που είναι καταστραμμένη χρειάζεται αντικατάσταση, που και αυτή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα.Η λύση του γιαουρτιού δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα κάνει τη δουλειά που χρειαζόμαστε.Ένα πολλών στελεχών βακτηρίων Ατσιντοφιλους (Acidophilus)είναι καλύτερο.
Πως το φτιάχνω
Υλικά: 1 κούπα σιτάρι (εννοείτε αναποφλοίωτο, οργανικό, ακατέργαστο), 3 κούπες νερό
Διαδικασία: Το μουλιάζουμε για 48 ώρες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους σπόρους να κάνουμε ένα δεύτερο και τρίτο μούλιασμα,χωρίς να πλένουμε τους σπόρους ενδιάμεσα.
Αυτές οι ποσότητες χρειάζονται μούλιασμα μόνο 24 ώρες.
Όπως καταλαβαίνεται αυτό το αναζωογονητικό είναι φτηνό, αλλά είναι δυνατόν να σας προσφέρει τα ένζυμα, που μπορούν να βοηθήσουν να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας χλωρίδα…
Περισσότερες πληροφορίες για το Acidophilus
Μιλώντας για το Ατσιντοφιλους (Acidophilus) πιστεύεται ότι είναι ένα «προβιοτικό» βακτήριο και θεωρείται ως τέτοιο λόγω του ότι αυτό το βακτήριο ενισχύει τη διατήρηση της υγείας του εντέρου μας.
Εκτός από αυτό, το Acidophilus χρησιμεύει σε μεγάλο βαθμό ως φυσικό αντιβιοτικό κατά των πιθανών ζημιογόνων οργανισμών. Η λήψη του Ατσιντοφιλους (Acidophilus) ως εκ τούτου μας βοηθάει να διατηρήσουμε τη φυσιολογική ισορροπία των πολύτιμων βακτηρίων στα έντερα και στον κόλπο.
Στην υγεία όταν ακούμε τη λέξη «βακτήρια», αυτόματα σκεφτόμαστε αρνητικά γι’ αυτά. Τελικά, ορισμένα βακτήρια προκαλούν στην υγεία πράγματι λοιμώξεις. Ωστόσο, η αρνητική άποψη για τα βακτήρια μπορεί να μην είναι πάντα αλήθεια, ιδίως για την πεπτική σας οδό, η οποία κατέχει σημαντικό αριθμό βακτηρίων και εξελίχθηκε στην πορεία για να χρησιμοποιεί ορισμένα «καλά»βακτήρια σε ορισμένες σημαντικές λειτουργίες και έχει και αποτελέσματα.
Είναι ενδιαφέρον να γνωρίσουμε ότι η πεπτική μας οδός περιέχει περίπου 400 διαφορετικά είδη βακτηρίων και ζύμης, και ότι μεταξύ αυτών, το Lactobacillus acidophilusκαι τα άλλα μέλη της οικογένειας Lactobacillus εξυπηρετούν σημαντικές λειτουργίες της υγείας μας.
Μία από τις απαράμιλλες πηγές τροφίμων του Ατσιντοφιλους(Acidophilus) θεωρείται ότι είναι το γιαούρτι.
Το γιαούρτι έχει μεγάλη αξία ως προς τα θρεπτικά και θεραπευτικά του οφέλη. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές στην ποσότητα του Ατσιντοφιλους (Acidophilus) που περιέχεται στο γιαούρτι.
Ορισμένες μάρκες γιαουρτιού δεν περιέχουν καθόλου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν αξιόπιστες ποσότητες. Έτσι,για να σιγουρευτούμε για την ποιότητα του Ατσιντοφιλους (Acidophilus) ορισμένοι εμπορικοί κατασκευαστές πρόσφατα προσέθεσαν ενεργή καλλιέργεια μετά την παστερίωση, η οποία είναι μια διαδικασία θέρμανσης που μπορεί να καταστρέψει και τους ανεπιθύμητους και τους ωφέλιμους οργανισμούς.
Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από τη λήψη του Acidophilus
- Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν Ατσιντοφιλους (Acidophilus)για να θεραπεύσουν και να προλάβουν πεπτικές διαταραχές, κολπικές λοιμώξεις και άλλες ασθένειες.
-Πολυάριθμες μελέτες ανέφεραν ότι αυτή η ομάδα των βακτηρίωνενισχύει το ανοσοποιητικό και μπορεί να περιορίσει τις τοξικές επιδράσεις της καρκινογένεσης, οι οποίες είναι καρκινογόνες ουσίες.
- Το Ατσιντοφιλους (Acidophilus) χρησιμοποιείται και για να χαλαρώσει το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
Αυτό είναι σχηματισμός γαστρεντερικών συμπτωμάτων που περιλαμβάνει φούσκωμα στην κοιλιά, κράμπες, και διάρροια. Σχετικά με αυτό,αυτός ο οργανισμός ελέγχει τη διάρροια, τη μείωση του μετεωρισμού, και καταπολεμά τα κολπικά ένζυμα και άλλες λοιμώξεις που συνδέονται με την Candida,η οποία είναι μαγιά που ζει συνήθως μέσα στο σώμα μας.
- Το Acidophilus δρα αποτελεσματικά στην ανακούφιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος
- Καταπολεμά την κακή αναπνοή.
- Θεωρείται ότι μια ποσότητα Ατσιντοφιλους (Acidophilus)μπορεί να βοηθήσει την αποτελεσματικότερη χώνεψη και τη μείωση του αριθμού των βακτηρίων που παράγουν οσμή.
http://www.olafree.com/health/article.php?aid=301
Anne Wigmores Hippocrates rejuvelac recipe
Άλλη συνταγή πως το φτιάχνουμε σε video

Kombucha Vs. Rejuvelac

Vegetarian Source of B12

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου