Powered By Blogger

31.10.14

Πρόεδρος Ενωσης Δικαστών: Η κυβέρνηση γίνεται απολυταρχική και η δημοκρατία κινδυνεύει!




Τις 85.520 φθάνουν οι φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων όλης της χώρας αριθμός ασφυκτικά μεγάλος και προβληματικός για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.
Αυτό αποκαλύφθηκε, μεταξύ άλλων, στην πανδικαστική συγκέντρωση που έγινε στο Εφετείο της Αθήνας με τους δικαστές να αντιδρούν έντονα για την απουσία του κράτους στη δημιουργία υποδομών, αλλά και για τα αναδρομικά τους ύψους 100 εκατ. ευρώ που δεν έχουν ακόμη καταβληθεί παρά την απόφαση του δικαστηρίου.

Μάλιστα, όπως είπε η πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, «δεν είναι δυνατόν να κάνει κάποιος επενδύσεις σε μια χώρα που δεν εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις» ενώ , όπως είπε, «με ευθύνη της κυβέρνησης μπλοκάρουν οι υποθέσεις στα δικαστήρια αφού εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα».

Οσον αφορά τα αναδρομικά των δικαστών η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε λόγο για προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου των δικαστών. «Με τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων η κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης, μετατρέπει τον εαυτό της σε κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς τον πολίτη πως αν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει το κράτος κατά τρόπο αυθαίρετο αρνείται την εφαρμογή του» σημειώνεται με νόημα.

Η πρόεδρος της Ενωσης απαντώντας στις βολές που δέχεται το δικαστικό σώμα για την πρόσφατη δικαστική απόφαση που τους επιστρέφει αναδρομικά στο προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς τόνισε «Εμείς οι δικαστές κηρύξαμε αντυσυνταγματικό το χαράτσι, εμείς οι δικαστές αναστέλλουμε τις αποφάσεις της διοίκησης για απολύσεις συμβασιούχων, εμείς κηρύξαμε αντισυνταγαμτικές τις μειώσεις των μισθών των σωμάτων ασφαλείας».
http://www.logiosermis.net/2014/10/blog-post_248.html#.VFOApTMcRjo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου