Powered By Blogger

26.4.15

Κε ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Η πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών έφερε την επάνοδο στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδος μας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η επάνοδός του σηματοδότησε την επιστροφή της “Δημοκρατίας” στη χώρα με αντάλλαγμα την καταστροφή της Κύπρου. Αντί όμως, αυτή η αιματηρή επιστροφή της “Δημοκρατίας” να θωρακιστεί με δομές και θεσμούς απαράβατους και νομικά ακλόνητους, δημιουργήθηκε ένα κράτος απόλυτης κομματοκρατίας με την επιστροφή όλων των γόνων παλαιοκομματικών οικογενειών.

            Αυτή λοιπόν, η σαθρή και παραβατική Μεταπολίτευση αποδέχθηκε το καταστροφικό σχέδιο του διαμελισμού του Έθνους μας από τους “δυτικούς συμμάχους μας” μέσω της πολιτικής χορήγησης δανεικών και αγύριστων. Μιας πολιτικής που δημιούργησε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις επιβολής των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων από τους “εταίρους” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους όρους των οποίων συμφώνησαν οι προδοτικές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά. Από τότε πέρασαν πέντε καταστροφικά χρόνια που φτωχοποίησαν το λαό μας και εκχώρησαν κυριαρχικά μας δικαιώματα σε τρίτους. Υποτακτικές κυβερνήσεις που δεν είχαν μάθει να λένε όχι στις επιθυμίες και τις εντολές της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, συνεχίζοντας να εφαρμόζουν τα οικονομικά προγράμματά τους, παρ΄ ότι οι ίδιοι αποδέχθηκαν “τη λάθος συνταγή”.
            Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο ελληνικός λαός ψήφισε ελεύθερα και έβγαλε ισχυρή αντιμνημονιακή κυβέρνηση, δίνοντας της την εντολή: “Διαπραγματευτείτε σκληρά με τους “εταίρους” μας και δανειστές μας χωρίς να υποκύψετε σε νέα υφεσιακά μέτρα. Όχι άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Όχι άλλους φόρους. Βάλτε τέλος στον οσφυοκαμπτισμό των προηγούμενων. Σώστε την Ελλάδα”.  Αυτή την εντολή προσπαθεί να φέρει σε πέρας η νέα κυβέρνηση, παρ΄ ότι από την πρώτη ημέρα σχηματισμού της, οι αιμοσταγείς “εταίροι” μας προσπαθούν να επιβάλουν την ίδια λάθος οικονομική πολιτική που επί πέντε χρόνια έχει δημιουργήσει ασφυξία στον ελληνικό λαό. Έχουν λυσσάξει υπερασπιζόμενοι την άκαμπτη πολιτική τους που στραγγαλίζει κάθε μέρα και περισσότερο τη χώρα και το λαό της. Και στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως. Δηλαδή, τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της προηγούμενης καταστροφικής κυβέρνησης που αποδέχτηκε άνευ όρων τα Μνημόνια και που αν το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ήταν διαφορετικό, θα συνέχιζαν να αιμορραγούν το λαό με επιβολή οριζόντιων περικοπών (βλέπε e-mail Χαρδούβελη). Αυτά τα κόμματα κυβερνούσαν ανελλιπώς όλα τα χρόνια της Μεταπολιτεύσεως και έχουν ακεραία την ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της Πατρίδος. Σήμερα, συνεταίροι τους το κόμμα του “Ποταμιού” των άδηλων συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοκαναλαρχών και το ΚΚΕ που ξαφνικά θυμήθηκε πως πρέπει να κάνει λαϊκή εξέγερση κατά αυτής της “αντιλαϊκής” κυβέρνησης, όταν ποιούσε την νύσσα κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
            Παρ΄ όλα αυτά, μέσα σε αυτό το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο προσπαθεί να κινηθεί η κυβέρνηση μη υποκύπτοντας στα εκβιαστικά διλλήματα των δανειστών μας τοκογλύφων, θεωρώντας πως δεν θα υπάρξει συμφωνία εντός Απριλίου, και γι΄ αυτό προχώρησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και Περιφερειών και τη μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Προέβη δηλαδή, η κυβέρνηση σε μια κίνηση τακτικής ετοιμότητας, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις εν όψει του Eurogroup της 11ης Μαίου. Βεβαίως, όσον αφορά την Π.Ν.Π ήταν μια άστοχη πολιτική πράξη της κυβερνήσεως. Γιατί, δεν μπορεί να υλοποιεί πολιτικούς τακτικισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, που η ίδια τότε στηλίτευε ως αντιπολίτευση!!
            Ωστόσο, προσπάθησε η κυβέρνηση να διορθώσει το λάθος της και στην έκτακτη συνεδρίαση (21/4/2015) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) παραβρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, προκειμένου να τους εξηγήσει το αναγκαίο του εγχειρήματος αυτού από πλευράς κυβερνήσεως. Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ανήκει στο κόμμα της ΝΔ, εξ ου και ο Πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης ο οποίος “υπογείως” στις αυτοδιοικητικές εκλογές υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ και ποτέ δεν αρνήθηκε πως ανήκει ψυχή τε και σώματι στη ΝΔ. Άλλωστε, επιστήθιοι φίλοι του είναι οι Βορίδης, Γεωργιάδης, Κικίλιας κ.α. Με τον Αντώνη Σαμαρά διατηρεί καλές σχέσεις παρά το γεγονός ότι στην εκλογική διαμάχη της προεδρίας της ΝΔ προ ετών μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, τάχθηκε εμμέσως με το μέρος της Ντόρας. Ο ίδιος προσπάθησε να φανεί ουδέτερος αλλά πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του είχαν υπογράψει υπέρ Ντόρας. Αλλά δεν μας ξενίζει αυτό το περιστατικό, γιατί είναι ίδιον του χαρακτήρα του να θέλει και την πίτα άθικτη και τον σκύλο χορτάτο.
            Όμως, και στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ως προεδρεύων, αλλά και σε δηλώσεις του που έγιναν σε όλα τα ΜΜΕ – που δεν κρύβουν την αγάπη τους στο πρόσωπό του, όπου βλέπουν ένα ισχυρό δελφίνο της μελλοντικής διεκδίκησης της προεδρίας της ΝΔ – ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Λειτούργησε ως κομματάρχης και όχι ως πρόεδρος ενός συλλογικού θεσμικού οργάνου. Αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις του, του τύπου: «αύριο μπορεί να πάρουν και τα αποθεματικά των απλών πολιτών», όπως επίσης η τοποθέτησή του: «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι παράνομη και αντισυνταγματική».
            Συνεπώς, μετά τα παραπάνω θα μπορούσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κλπ να μας πει:
  • Αν νοιάστηκε ποτέ για τις συνεχείς και εξαθλιωτικές περικοπές μισθών και συντάξεων των Ελλήνων. Αν επαναστάτησε κατά της προηγούμενης κυβέρνησης της αρεσκείας του που εφάρμοσε αυτές τις περικοπές. Τώρα θέλει να μας πείσει πως νοιάζεται για τα αποθεματικά των απλών πολιτών;  
  • Η Π.Ν.Π είναι παράνομη και αντισυνταγματική, τα Μνημόνια και οι Δανειακές Συμβάσεις που έχουν δημιουργήσει εκατόμβη νεκρών είναι νόμιμα και συνταγματικά;

      Συμπερασματικά, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι!! Όταν η χώρα έχει ανάγκη εσωτερικού δανεισμού για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του λαού, ουδείς έχει το δικαίωμα εξυπηρετώντας κομματικά συμφέροντα και προσωπικές μεγαλύτερες φιλοδοξίες, πραξικοπηματικά να προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές!! Η εντολή του λαού στην κυβέρνηση είναι νωπή και αν τέλος πάντων γίνονταν εκλογές, ο κ. Πατούλης πρέπει να γνωρίζει πως το κόμμα της ΝΔ πιθανότατα να ερχόταν τρίτο στις προτιμήσεις του λαού μας!!!       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου